کناف یکی از محبوبترین انواع سقف کاذب است که برای طراحی داخلی منزل و محیطهای اداری مورد استفاده قرار میگیرد. آشنایی با مراحل زیر سازی سقف کاذب برای افرادی که قصد دارند این روش را انتخاب کنند، ضروری است. زیرا نصب صحیح و اصولی زیرسازی کناف بسیار با اهمیت است. عدم رعایت استانداردهای لازم باعث میشود تا هزینههای زیادی به کارفرما تحمیل شود و ناچار به انجام دوباره کاری شود. برای افزایش آگاهی شما عزیزان ما در ادامه در رابطه با مراحل زیرسازی سقف کاذب کناف مطالبی را ارائه میکنیم.
مراحل زیر سازی سقف کاذب کناف
زیر سازی سقف کاذب نیازمند رعایت استانداردهای خاصی است و باید مراحلی به ترتیب طی شوند تا بتوان یک کار درست و تر و تمیز ارائه نمود. این مراحل عبارتاند از:
1. مشاوره برای طراحی
اولین مرحله از اجرای سقف کناف، طراحی و دریافت مشاوره برای انتخاب طرح است. در این بخش کارشناسان با استفاده از نرمافزارهای طراحی که معروفترین آنها اتوکد است، طرح مورد نظر را ارائه میکنند و درباره نحوه اجرای آن اطلاعات لازم را در اختیار مشتری و نصابان حرفهای قرار میدهند. بعد از این مرحله است که زیرسازی کناف آغاز میشود.
2. زیرسازی
همانطور که اشاره کردیم اجرای زیر کار کناف اهمیت زیادی دارد. نام دیگر این مرحله شاسی کشی است. نصابان کناف، طی این مرحله سازهای را نصب میکنند که از قسمت بالا به سقف متصل میشود و گچ برگها و کنافها به قسمت پایینی آن متصل میشوند. در این مرحله از پروفیلهای گالوانیزه استفاده میشود و قطعاتی مانند پروفیلهای باربر، نبشی، آویزها و سایر اتصالات با پیچ و مهره به یکدیگر متصل میشوند.
حتما مشاهده کنید: انواع مارک کناف

3. تراز بندی
مرحله سوم از زیر کار کناف سقف، تراز بندی است. در این مرحله نصاب باید محل قرارگیری سازه را از نظر ارتفاع سقف و محل اتصال به دیوارها مشخص نماید. برای راحتی کار در این مرحله از نخهای رنگی یا نور لیزر استفاده میشود تا تراز بندی سازه برای نصب کنافها با دقت بیشتری انجام شود. این ابزارها کمک میکنند تا شکل نهایی کار بینقص باشد و طراحی اولیه آن با کار نهایی هماهنگی کامل داشته باشد.

4. نصب نبشی
زیرسازی سقف کاذب در این مرحله با نصب نبشیها ادامه پیدا میکند. نبشیهایی که انتخاب میکنند از جنس پروفیل گالوانیزه هستند. وظیفه اصلی این نبشیها تعیین محدوده خارجی سقف کناف است و برای اینکه قاب بندی سقف کاذب انجام شود از نبشیها و سایر قطعات فلزی استفاده میکنند.

5. نصب اتصالات و پروفیلها
بعد از نصب نبشیها نوبت به نصب پروفیلهای دیگر و سایر قطعات میرسد. بر اساس نوع سقف کناف، این مرحله دارای جزئیات متفاوتی است. اما هدف از انجام این مرحله آماده سازی سقف برای نگه داشتن گچ برگها و تایلها است.
حتما مشاهده کنید: رنگ سقف کناف طلایی

6. مشخص کردن محل آویزها
انتخاب محل آویزها اهمیت زیادی دارد. برای همین هنگام زیرسازی کناف سقف، حتماً به صورت دقیق محل آویزها را انتخاب میکنند و آنها در فواصل استاندارد و به تعداد کافی نصب میکنند. اگر آویزها به اندازه کافی نباشند و فاصله آنها از یکدیگر استاندارد نباشد با مرور زمان کناف ترک برمیدارد و یا حالت موجی شکل به خود میگیرد. با توجه به نوع سقف کاذب نیز انواع مختلف کناف را انتخاب میکنند.

7. نصب کناف و پانلهای گچی
در این مرحله گچ برگها یا همان پانلهای گچی که در ابعاد ۶۰ در ۶۰ هستند، نصب میشوند. این مرحله تقریباً اتمام ساخت سازه است. در این مرحله اگر سقفها یکپارچه یا ثابت باشند، گچ برگها را با توجه به طرحی که قبلاً مشتری سفارش داده، برش میدهند و روی سازه نصب میکنند. اما اگر سقف کناف مورد نظر، مشبک باشد از تایلهای گچی استفاده میشود. وزن زیرسازی سقف کاذب در این مرحله اهمیت پیدا میکند. مهندسان و کارشناسان وزن یک متر مربع سقف کاذب را برای سقفهای یکپارچه بیشتر از سقفهای مشبک در نظر میگیرند. در جدول زیر می توانید وزن تقریبی سقف کاذب برای هر متر مربع تا ارتفاع 40 سانتی متر را مشاهده نمایید.
وزن تقریبی سقف کاذب 1 متر مربع
عنوان | وزن تقریبی سازه مصرفی واتصالات(kg/m2) | وزن تقریبی پانل یا تایل و مواد درزگیری (kg/m2) | وزن تقریبی کل ساختار (kg/m2) |
وزن 1 متر مربع سقف کاذب یکچارچه تیپ ( A d112 ) | 2.2 | 8.3 | 10.4 |
وزن 1 متر مربع سقف کاذب یکچارچه تیپ ( B d112 ) | 1.6 | 8.3 | 9.9 |
وزن 1 متر مربع سقف مشبک CLICK | 0.9 | 7 | 7.9 |

8. بتونه کاری و نقاشی
بتونه کاری برای پر کردن فواصل بین قطعات گچ برگ و تایلهای گچی ضروری است. به جز بتونه کاری از تورهای تیپ ماستیک و رنگهای پوشاننده نیز استفاده میکنند. در آخر نیز سقف کناف، رنگ آمیزی شده و طرح نهایی بالاخره مشخص میشود.
نکته: کنافها نیازی به رنگ آمیزی ندارند. زیرا بعضی از آنها دارای روکشهای آلومینیوم یا پیویسی هستند. اما بیشتر افراد ترجیح میدهند از رنگهای مناسب کناف برای پوشش نهایی استفاده نمایند. اگر یک نصاب حرفهای را برای اجرای زیر کاری کناف انتخاب کرده باشید. بهترین راهکارها را برای زیبایی و کیفیت ساخت سقف کناف به شما ارائه میکند.
کلام پایانی
زیر سازی سقف کاذب دارای مراحل متعددی است و اگر به نکات مهم هنگام نصب سقف کناف توجه نشود، نتیجه مطلوبی حاصل نخواهد شد. بررسی ناترازیهای سقف اصلی، رعایت فاصله استاندارد آویزها و سازههای پنل خور، نکاتی است که نصابان حرفهای رعایت میکنند. همچنین بایستی از مصالح و تجهیزات با کیفیت استفاده شود و هنگام برش پنلها و اجرای آنها دقت کافی لحاظ شود. بنابراین توصیه میکنیم حتماً با افراد کارشناس در این زمینه مشورت کنید و نصابان آموزش دیده را انتخاب نمایید.
مقالات مرتبط:
- قیمت دیوار کاذب کناف
- قیمت کناف سقف پذیرایی ساده و شیک
- طرح کناف آشپزخانه کوچک
- کناف رنگی
- طرح کناف آشپزخانه کوچک